Dette indhold er sponsoreret
Væggelus er nok noget, du forbinder med snuskede hotelværelser på rastepladser ned gennem Europa eller med hostels, hvor du næsten ingenting betaler for en overnatning på en sovesal. Uanset hvad du forbinder dem med, er det formentlig ikke noget særligt positivt. Men væggelus findes også i Danmark. I hjem, hvor der sjældent luftes ud, hvor der er indelukket og måske lidt fugtigt lever væggelus rigtig godt. De har været i Danmark i mere end 400 år.
Væggelus er noget, som man ofte kan have slæbt med hjem fra ferier. Hvis man ikke vasker det ubrugte tøj, man har med hjem igen, kan man risikere, at der alligevel er kommet kryb i tøjet, som så spreder sig til resten af hjemmet, og så kan det være rigtig svært at slippe af med dem igen. Skadedyrsbekæmpere har helt styr på væggelus bekæmpelse, så du kan slippe af med de uindbudte gæster.
Hvordan spotter man væggelus?
Væggelus er ikke nødvendigvis nogen, man ser med det blotte øje. Til gengæld kan de mærkes. Hvis du er blevet stukket af væggelus, vil du få røde plamager, der er op til fem centimeter store i diameter og som klør og kan hæve. Du kan typisk finde ekskrementer fra væggelusene, små sorte efterladenskaber på væggene som et tegn på, at der er væggelus i dit hjem.
I ældre bygninger risikerer man desuden, at lusene kan sprede sig fra lejlighed til lejlighed. Her har de mulighed for at bevæge sig gennem rørføringen, der måske ikke er helt så tæt i ældre boliger som i nyere. Hvis du overnatter i et hjem, hvor der er væggelus, risikerer du ligeledes at tage dem med hjem, selvom du måske ikke er opmærksom på problemet, mens du er i et hjem, hvor de befinder sig. Så snart man opdager det, er det med at tage fat i skadedyrsbekæmpere.