At køre løn i en virksomhed er en tidskrævende opgave, men du kan slippe for meget af benarbejdet, når bare du får et lønsystem. For så skal du nemlig indtaste nogle stamdata, evt. koble det sammen med andre it-systemer for at sikre automatisk dataoverførsel, og så behøver du faktisk ikke gøre så meget mere. Men ser vi bort fra det, at du sparer tid, hvorfor skal du så ellers overveje et lønsystem?
Her kan du læse lidt om lønsystemer og de ydelser, der kan følge med ét.
Hvorfor skal du få dig et lønsystem?
Selvfølgelig er det altid godt at automatisere så meget som muligt, når det kommer til løn, bogføring eller andre processer, hvor der skal være orden i dokumentationen. Hvis løn skal laves manuelt hver måned, opstår der en risiko for trykfejl. Du kan også slet og ret komme ud for, at du ikke færdiggør processen til tiden. Så du skåner dig selv – og medarbejdere – for kvaler ved at have et løn system.
Er der god support at hente?
Et spørgsmål er så, hvordan du vælger det rette lønsystem? Her får adgangen til support en kæmpe betydning. For hvis du er usikker på systemet, eller der lader til at være problemer med et systems samspil med virksomhedens andre systemer, skal du vide, hvem du kan række ud efter, og hvornår du kan forvente, at de svarer. For problemer med dit lønsystem skal du have taget hånd om hurtigt.
Har du brug for erhvervsjuridisk konsulenthjælp?
Hos nogle udbydere af lønsystemer finder du også forskellige former for service udover support, du kan trække på. Det kunne fx være generel hjælp til ting som GDPR-compliance, overenskomster og ansættelser. Logikken ved at få denne type konsulenthjælp det samme sted, som du får support af dit lønsystem, er, at du har færre eksterne samarbejdspartnere at række ud efter og holde styr på.